VTV televizija od sada dostupna korisnicima Pro-Ping Telekoma


Pitomača, 20. srpnja 2020. godine

VTV televizija Varaždin i Pro-Ping Telekom dogovorili su suradnju koja se odnosi na puštanje VTV kanala korisnicima Pro-Ping Telekoma koji koriste uslugu IP televizije. Kanal VTV televizije dostupan je na poziciji 816 i to u osnovnom paketu TV usluge.


VTV televizija Varaždin utemeljena je 1992. godine sa svrhom proizvodnje i emitiranja televizijskog programa. Vrlo brzo VTV televizija postaje jedan od najutjecajnijih medija sjeverozapadne Hrvatske. Sjedište VTV televizije je u Varaždinu, a opremljeni su najmodernijom digitalnom tehnologijom, koja omogućuje visok stupanj automatizacije u realizaciji programa.

VTV emitira 24 sata programa dnevno, od čega više od 7 sati vlastite produkcije u više od 20 emisija koje se kreiraju prema željama i interesima gledatelja s područja sjeverne Hrvatske. Početkom 2006. godine VTV televizija postaje nositelj prve regionalne koncesije u Hrvatskoj. Na taj način još je više proširen krug gledatelja, te učvršćen medijski utjecaj.

Cilj im je pozitivno utjecati na svakog pojedinca i ostvarivati kontinuiranu i kvalitetnu interakciju s gledateljima i tako biti i ostati kreator programa za svakoga.

Prema istraživanju gledanosti na uzorku od 3.718 osoba VTV televiziju gleda 95,7% anketiranih – od toga stalno 30%, često 38,9%, a povremeno 25,9%. Kreiranje programa prema željama gledatelja svrstalo ih je u sam vrh gledanosti televizija u Hrvatskoj.

VTV Televizija se može pratiti na cijelom području digitalne regije D3 koji obuhvaća Varaždinsku, Međimursku, Koprivničko-križevačku te dio Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije, a od 20. srpnja i na IP televiziji Pro-Ping Telekoma na poziciji 816.