U Briselu dodijeljene nagrade European Broadband Awards 2019


Pitomača, 06. prosinca 2019. godine

Na svečanoj dodjeli nagrada održanoj u Briselu 2. prosinca, Europska komisija dodijelila je priznanja najboljim europskim projektima u području širokopojasne povezanosti. Pro-Ping Telekom bio je među top 3 finalista u kategoriji ˝Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja˝, a nagradu za prvo mjesto dobila je tvrtka Vahta d.o.o. za svoj Rural Network Project (RUNE).


Za ovogodišnje nagrade bilo je prijavljeno oko 30 projekata iz Njemačke, Slovenije, Mađarske, Litve, Španjolske, Velike Britanije, Austrije, Grčke i Hrvatske. Projekti su se mogli prijaviti u pet kategorija: Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja, Mjere za smanjenje troškova i zajedničko investiranje, Socio-ekonomski utjecaj u ruralnim i udaljenim područjima, Generiranje potražnje i korištenje dostupne povezivosti i Kvaliteta i pristupačnost usluga.

Stručni žiri sastavljen od pet međunarodnih stručnjaka za širokopojasne mreže, izabrao je po tri finalista u svakoj od pet kategorija. Na svečanoj dodjeli nagrada koja se održala u Briselu 2. prosinca, proglašeni su pobjednici u svakoj kategoriji te su dodijeljena priznanja svim finalistima.

Pro-Ping Telekom prijavio je svoj projekt izgradnje širokopojasnog interneta u Općini Drnje pod nazivom "Zajednica kao pokretač FTTH" (Community decision as trigger for FttH) te je dobio priznanje kao jedan od finalista. Ovo je veliki uspjeh za Pro-Ping Telekom, budući će svi projekti biti predstavljeni na web stranicama "Jedinstvenog digitalnog tržišta" (Digital Single Market) Europske komisije, u biltenima i na konferencijama, a bit će objavljeni i u bazi podataka o dobroj praksi širokopojasne Europe.

Idući dan, 3. prosinca, održala se konferencija "B-Days: Boosting Connectivity Investments" na kojoj su sudjelovali i predstavnici tvrtke Pro-Ping. Cilj konferencije bio je okupiti sve relevantne sudionike i informirati ih o najnovijim kretanjima širokopojasnih inicijativa i njihovoj provedbi u Europi.