Stanovnici općine Peteranec dobivaju super brzi Internet


Pitomača, 23. travnja 2021. godine

Na inicijativu Općine Peteranec, Pro-Ping Telekom će započeti s pripremom za izgradnju svjetlovodne (optičke) mrežne infrastrukture za pristup Internetu na području općine Peteranec. Sporazum o postavljanju svjetlovodne mreže na području Peteranca potpisali su u četvrtak, 22. travnja 2021. godine općinski načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić i Marijan Rengel, CEO Pro-Ping Telekoma.


Stanovnici općine Peteranec dobit će najsuvremeniju tehnologiju za pristup Internetu sa super brzinama do 500 Mbit/s, a samom izgradnjom brzog širokopojasnog Interneta na području općine Peteranec, unaprijedit će se kvaliteta života stanovnika Općine.

Brzi Internet danas je sigurno među najvažnijim uslugama potrebnim za svako kućanstvo, kako za zabavu i razonodu, tako i za posao i online školu.

Pro-Ping Telekom je 100% domaći telekom sa sjedištem u Podravini osnovan 2010. godine. Glavne usluge koje nudi su pristup Internetu preko vlastite svjetlovodne (optičke) i bežične (wireless) mrežne infrastrukture, fiksna telefonija s postojećim ili novim telefonskim brojem i digitalna televizija s preko 70 TV programa.

Svojim uslugama Pro-Ping Telekom je pokrio preko 120.000 kućanstava u šest županija. Bežičnom mrežom pokriveno je više od 120 naselja dok je optičkom infrastrukturom pokriveno preko 40.000 kućanstava u gradovima i manjim mjestima.

Planiranje i izrada projektne dokumentacije započet će odmah, dok bi izgradnja same svjetlovodne mrežne infrastrukture u Peterancu trebala započeti sredinom ljeta ove godine, a nakon toga u Sigecu. Predviđeni završetak projekta je proljeće 2022. godine.

"Veseli nas što će Pro-Ping Telekom nakon Koprivnice i nekih okolnih naselja, svoje usluge preko svjetlovodne tj. optičke mreže pružiti i našim stanovnicima. U današnje vrijeme Internet je vrlo bitan jer ga ljudi sada trebaju i zbog posla i škole. Malo je mjesta u našoj županiji koja će se moći pohvaliti činjenicom da njezini stanovnici imaju neograničen pristup Internetu s brzinama do 500 Mbit/s." – izjavio je Krešimir Matijašić, općinski načelnik Općine Peteranec.