Pro-Ping Telekom uveo broj 113 te povećao brzinu Interneta korisnicima


Pitomača, 18. ožujka 2020. godine

S obzirom na situaciju proglašenja epidemije virusom COVID-19 za cijelo područje Republike Hrvatske, Pro-Ping Telekom je implementirao troznamenkasti kratki broj 113 te povećao brzinu Interneta korisnicima.


Telefonski broj 113 namijenjen je isključivo za potrebe informiranja građana vezano uz koronavirus, a sve kako bi se rasteretili centri 112. Navedeni broj bit će korišten kao broj hitne službe, za vrijeme trajanja mjera za suzbijanje širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19. Pozivi prema broju 113 su besplatni za sve korisnike Pro-Ping fiksne telefonske mreže.

Kako su od ponedjeljka, 16. ožujka djeca i dio roditelja kod kuće te je nastava organizirana online i preko televizije, Pro-Ping Telekom smatra kako je u ovo vrijeme izuzetno bitno ostati povezan s obitelji, nastavnicima, prijateljima i kolegama s posla.

Upravo iz tih razloga, uprava Pro-Ping Telekoma je donijela odluku kako će do 31. ožujka svim korisnicima Interneta koji imaju brzine manje od 10 Mbit/s, podići brzinu pristupa na 10 Mbit/s.